Doro Pesch

Vznik v roce
1964
Žánry
neznámé

Biografie

Doro Pesch (původním jménem Dorothee Pesch, narozena 3. 6. 1964, Düsseldorf, Německo) je zpěvačka z původně německé heavy metalové kapely Warlock a jedna z mála zpěvaček heavy metalové scény od roku 1980, ve které dominovali především muži.
Warlock prodělal řadu personálních změn, Doro Pesch byla jediným zbývajícím původním členem kapely. After changing her record label, she released the fifth album as Doro , as the former label owned the trademark on the Warlock name. Po výměně nahrávací společnosti Doro pod vlastním jménem vydává své páté album, protože původní náhravací firma vlastní ochrannou známku na název Warlock. Od roku 1989 se tak Doro vydává na svou sólovou dráhu a střídavě žije v New Yorku a rodném Düsseldorfu.
Původně byla Doro členem skupiny Snakebite, v roce 1983 však odešla a připojila se k Warlock. V roce 1984 vydává Warlock své debutové album "Burning The Witches", rok na to v roce 1985 album "Hellbound", v roce 1986 album "True As Steel". V roce 1987 vydává Warlock své čtvrté nejúspěšnější album "Triumph And Agony", kde došlo k personální bouři a jediná Doro zůstala jako původní člene What would be Warlock's fifth album was released titled Force Majeure in 1989. Deska, která mohla být pátým albem Warlock, byla v roce 1989 vydána pod názvem "Force Majeure". Její desetiletá smlouva s Polygram skončila v roce 1995, další smlouvu podepsala s WEA (nyní Warner Music Group). V roce 1995 Doro udělala svůj herecký debut v německém televizním programu "Verbotene Liebe" (anglicky Forbidden Love - Zakázaná láska). Po turné k albu "Love Me In Black" v roce 1998 podepsala novou smlouvu s nahrávací společností Steamhammer SPV. Od roku 2004 vydává řadová alba "Classic Diamonds" a "Warrior Soul" pod novou nahrávací společností AFM Records, se kterou spolupracuje doposud. V současné době je Doro hostem na nové desce kapely After Forever ve skladbě "Who I Am". V poslední době účinkovala například na Magic Circle Festival 2008.

Diskografie:

  • Burning The Witches (1984)
  • Hellbound (1985)
  • True As Steel (1986)
  • Triumph And Agony (1987)
  • Force Majeure (February 1989)
  • Doro (May 1990) - recorded at Fortress Recorders in Hollywood, California (United States) and produced by KISS bassist Gene Simmons
  • Rare Diamonds (Compilation March 1991)
  • True At Heart (August 1991) - nahráno v Digital Recorders in Nashville, Tennessee, s rockovým mainstream producentem Barry Beckett
  • Angels Never Die (February 1993) - recorded in Ocean Studios in Ocean Gate, New Jersey s producentem Jack Ponti
  • Bad Blood (single 1993) - "Bad Blood" byl zvolen nejlepším klipem proti rasismu na European MTV Awards
  • Doro Live (November 1993) - nahráno v Německu na "Angels Never Die" turné
  • Machine II Machine (March 1995) - nahráno v Ocean Studios v Ocean Gate s producentem Jack Ponti
  • Machine II Machine: Electric Club Mixes (October 1995)
  • A Whiter Shade Of Pale (Compilation 1995)
  • Love Me In Black (May 1998)
  • The Ballads (Compilation 1998)
  • Best Of (Compilation 1998)
  • Earthshaker Rock (Warlock Compilation 1998)
  • Burn It Up (Single 2000)
  • Ich will Alles (Single 2000)
  • Calling The Wild (September 2000)
  • White Wedding (Single 2001)
  • Fight (2002)
  • Für Immer (Double DVD set 2003)
  • Let Love Rain On Me (Single 2004)
  • Classic Diamonds (September 2004)
  • Classic Diamonds (DVD 2004)
  • In Liebe und Freundschaft (Single 2005)
  • Warrior Soul (March 2006)
  • 20 Years A Warrior Soul (Double DVD set, November 2006)
  • All We Are - The Fight (Single 2007)
  • Anthems For The Champion - The Queen (Single 2007)

Doro Pesch. (27. 07. 2008). Wikipedie: Otevřená encyklopedie. Získáno 22:06, 26. 10. 2008 z http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Doro_Pesch&oldid=2875336.

 

 

Co si o tom myslíš?